weekend
Blijf op de hoogte en volg Honore
16 Oktober 2006 | Peru, Lima
Doodmoe was het eindelijk weekend. Donderdag nog met de kids gevoetbald: totaal onder de modder kwam ik daarvan terug. Vrijdag excursie naar Torre Torre (bergformaties die er als torens uitzien) en voor de rest gewoon onderwijzen. kids vinden het erg leuk. Moet helaas wel even ophouden met 3 kinderen tegelijk optillen, vind mijn rug niet zo leuk.. ;)
Zaterdag om 7 uur op. Lekker uitslapen dus... Van het weekend zijn we op excursie naar de grootste grot van zuid amerika geweest. Geen idee hoe groot die is, maar immens iig. daar geabseild, geklommen en ons mbv touwen door gaten murwen. supercool!!! Ook de locale specialiteit forel was een heerlijke verse lunch naast de forellenfarm.
Zaterdagsavonds voor eerste keer richting jungle.. In de bergen kan het 20 graden worden maar in de jungle (op 500 meter hoogte) was het echt teringheet. Superindrukwekkend die bergen en overal wildlife.. Oorverdovend kabaal van de krekels en vogels, echt superervaring. Daar naar een mooie waterval gegaan, nice walk.. Telkens zitten we met zijn 6en in een mototaxi, hetzelde als een toektoek in azie.. erg gezellig. die 6 was Jesus (25 jaar), Marie (32), Lesly (20), Pilar (8) en de schotse Karen (jaar of 33 denk?) en ik. Was erg gezellig, al is het altijd wachten op die Peruanen..:).
De stadjes in de jungle waar we geweest zijn bruisen. Er wonen vaak maar 2000 mensen (kinderen beneden de 18 worden niet meegeteld in de telling) maar de straten zijn allemaal vol. Er wordt dus geen tijd binnenshuis gespendeerd. Ook buiten in het weekend muziek en kratten bier.. erg gezellig. Er werdt een soort indiaanse muziek gedraaid (jungle Cumbia). Anders dan de ragae-ton dat je in de steden hoort. In een club was er natuurlijk wel weer ragae ton en erg veel Shakira.. grappig. Meisjes dansten eerst in enorme circel, totdat het te druk werd. daarna keurig op een rij.. erg grappig om te zien, deed me aan Monfort denken. Slechts sommigen kunnen hier fatsoenlijk salsaen, hoop dat dat beter wordt.
Mi compadre Martin heeft doorgegeven dat hij volgende week zondag in lima aankomt, dus ik zit hier nog 1 week. kort, maar dat wist ik... in Ayacucho picken we het vrijwilligerswerk weer op... ;)
kusssss
kusssss
16 Oktober 2006 - 20:46
Ralph:
Er mag natuurlijk geen weekend voorbij gaan zonder dat er geswingd wordt! :) Echt mooi om te lezen wat je nu weer allemaal meemaakt en daarbij ook nog goed bezig zijn voor die kids! Enjoy en kuz, Ralph.
PS: Ook nog ff je lokatie aanpassen op deze site anders denkt iedereen dat je deze prachtige verhalen zit te verzinnen vanuit Postert.. ;))
17 Oktober 2006 - 07:51
Mo:
Geniet en geniet! Leuk om je op deze manier te volgen.
Kus en hug
Mo -
17 Oktober 2006 - 11:29
Ezra:
hé Hon, ...leuk om je verhalen zo te volgen... klinkt fantastisch allemaal... geniet ervan!
Knuffel Ez -
18 Oktober 2006 - 15:47
Tuutje:
He lluuhhllll:-)
ziet er erg leuk uit!! Have fun daar en ik blijf je berichtjes lezen. Kom zelf nu yetug van weekje Turkije (iets minder spannend), alwaar ik alleen maar regen uit de hemel heb zien komen...
Nogmaals: disfrute lo alli!