mijn leven hiero - Reisverslag uit Chiang Rai, Thailand van Honore Schreurs - WaarBenJij.nu mijn leven hiero - Reisverslag uit Chiang Rai, Thailand van Honore Schreurs - WaarBenJij.nu

mijn leven hiero

Door: Honore

Blijf op de hoogte en volg Honore

21 Juni 2007 | Thailand, Chiang Rai

dag lieve mensen,

Even om een kort blik op mn leven hier te geven. Door de week komen de kinderen om half 5 terug van school, dus probeer zowat om 5 aanwezig te zijn. Elke dag ander uniform, beetje raar, maar dat heb ik zelden gezien. Ik slaap dus elke dag uit tot een uur of 1 na waardeloze B-films gekeken te hebben tot een uur of 3. Ik fiets wat naar de stad, wat dingen kopen op de markt, of gewoon enkele van de vele budhistische tempels bezoeken. Ook me laatst getrakteerd op een thaise massage. Heerlijk. Ik experimenteer ook met het eten en ben erg spicy gewend nu. soms krijg je als verrassing alleen ingewanden als je varkensvlees noodlesoep besteld had. En laatst een kwam een olifant langs op de markt waar ik om 2 zat te ontbijten. Voeden brengt geluk, en aangezien ik de enige Farang (gringo in Thailand) was heb ik de verwachtingen maar waargemaakt. Blijven machtige beesten.

Het lesgeven en de tijd met de kinderen is super. Veel spelletjes, elke dag mee avondeten, met de 4 en 6 jarige spelen en soms met de enorm sterke pubers kuiten. Kan het ook goed vinden met de 24jarige huismoeder (al is het contact minimaal) en spendeer veel met haar 4jarige dochtertje. Elke dag vind ik nooit het juiste tijdstip om weg te gaan. Pas als ze me echt aankijken van "zou je niet eens naar huis gaan, iedereen is al te bed" ga ik pas.. Super daar. Ik wordt door iedereen Jo genoemd, door hun gekozen en meteen door mij geaccepteerd. Zo heet paps namelijk ook.

Plus voel me soms wel een beetje alleen in het hotel. Praat soms een week niet (met de kinderen kan ik niet praten en Sue is er meestal niet). Overdag schrijf ik vaak voorstellen of sponsorbrieven, werk ik budget bij, zoek ik op internet naar informatie hoe vrijwilligers of funds te krijgen en dus soms gewoon fietsen. Ook op zoek naar songteksten, moet ze een engels liedje leren. Dacht aan "suffer the children" van napalm death, maar ben dr nog niet uit.

Wel heeft Sue me al een keer naar een westerlingenfeestje genomen. Wilde als enige nog uitgaan, maar nog niet van gekomen. Dit weekend maar. Ga wat dagen een brommer huren en wat dingen bekijken. Krijg je toch meer gedaan dan op de fiets, al bevalt het fietsen me prima ondanks de hitte..

Hoop dat het een kort beeld geeft. Waarschijnlijk ga ik maandag over een week naar bangkok, dus maar 2 dagen daar voordat ik verder vlieg naar bali over kuala lumpur, waar ik op mijn broeder mag wachten voor echt de laatste etappe, slechts 2.5 week bali voor mij... Jammer dat ik niet meer zie van Thailand, maar wil toch gewoon 3 weken hier blijven. Kan best wat dingen doen in deze 2 maanden oude organisatie. Ze hebben nog veel sponsors nodig voor de kinderen, dus probeer ook daar te helpen.

Liefs

Honore

• 24 Juni 2007 - 20:53

Roel:

Beste Jo Farang, ik begin je weblog nu al een beetje te missen, ga je er mee door als je in NL bent?

• 25 Juni 2007 - 07:21

Honore:

is een idee.. heb nu al slapeloze nachten over wat de f.. ik moet gaan doen wanneer ik terugben.. en als je je leven betracht gebeuren elke dag wel interessant genoege dingen.. :)