het kerstfeest komt eraan
Blijf op de hoogte en volg Honore
20 December 2006 | Peru, Huancayo
Even een korte update. Smiddags zit ik inderdaad met een klas van 40 kinderen of meer. Erg moeilijk ze stil te krijgen. met zo'n klas worden de lessen vanzelf wat serieuser en ik dus strenger... moet wel. maar ook leer ik ze nu meer. De armste kinderen krijgen nu een voorsprong op de rest mbt engels. ze maken echt vooruitgang. Het is eigenlijk jammer dat ik maar kort blijf, anders kun je door een heel scala aan onderwerpen gaan in engels.
Verder weer geweldig om te zien hoe leuk de kinderen het vinden mij weer te zien en weer 50 kusjes op een dag te krijgen.. mmm. nu ik alleen klassen heb bereid ik ook meer voor. heb bijvoorbeeld een kaart van peru gemaakt waarop zij de steden in moeten vullen. En vervolgens wat over de steden verteld, ik heb de meeste immers bezocht, en zij niet. Ze schrijven alles netjes op en leren zo toch ook aardrijkskunde en welke dieren waar leven.. Ook wiskunde komt nog aan bod.
Verder wordt vrijdag de kerst gevierd. Het wordt een geweldig kerstfeest voor de kinderen. De 60 armste krijgen kleertjes (zouden ze normaal niet krijgen, geen geld). Tweedehands maar prima kleren. Ik heb ze al gezien. Verder krijgt iedereen een cadeau. mooie cadeaus, barbies en kooksetjes voor de meisjes en autos en trucks voor de jongens. echt mooi. Soms zelfs met baterijen. zoiets hebben ze nog nooit gehad.. En dit is allemaal van jullie en mijn bijdrage. Ik ga nog even de laatste cadeautjes kopen en dan hebben we een erg goeie kerst bezorgd incl chocolademelk (traditioneel hier met kerst) voor 150 kinderen!!! Wel nog veel werk om dit buiten de klassen in te pakken en van namen te voorzien. We weten de situatie thuis van de kinderen dus dit wordt goed verdeeld. Ook de kinderen met de ergste ouders (helaas ook veel domestic violence etc) krijgen extra aandacht om ze proberen vertrouwen te geven in het leven.
Savonds help ik weer met engelsles en vrijdag help ik de "baas" door een interview te geven op de radio (om 7 uur sochtends!!! Gekken) om de engels les te promoten in de stad. Deze school moet namelijk het programma voor de kinderen grotendeels bekostigen.
Jullie zijn weer helemaal op de laagte. Stuur jullie veel liefs en als ik geen tijd meer heb deze week: een geweldige kerst toegewenst. De mijne wordt iig cool, al zal ik natuurlijk mijn familie erg missen....
Veel liefs
Honore
Veel liefs
Honore
20 December 2006 - 19:28
Ruud:
Ha jongen!
klinkt mooi om de kerstgedachte nu eens uit te voeren! Ik moet het helaas laten bij een aflaat/afkoop....luie slechterik dat ik ben:-(
Heel veel plezier daar en ik zie graag de foto's om te zien hoe ze reageren op wellicht hun eerste kerstcadeautje!
Gr Ruud -
21 December 2006 - 10:20
Debby:
Hé Honere, super wat je daar allemaal doet. Goed bezig! Jij maakt (mij) weer even duidelijk waar het om draait met de kerst!
Erg leuk om al je verhalen en avonturen te lezen. Ik wens je een hele fijne kerst met nog veeel meer kusjes daar in verweggiestan, succes, en we zullen er hier eentje drinken op je! Proost!
x deb -
21 December 2006 - 23:07
Honoré:
helemaal geen luie slechterik. ik mag er van genieten, maar jullie betalen.. ik zou niet graag ruilen...
cheers once more.. -
22 December 2006 - 11:03
Katarzyna:
HAPPY CHRISTMAS and NEW YEAR 2007!
Write something to me , pleasssssssssssss :-)