Carnavalllll - Reisverslag uit Gualeguaychú, Argentinië van Honore Schreurs - WaarBenJij.nu Carnavalllll - Reisverslag uit Gualeguaychú, Argentinië van Honore Schreurs - WaarBenJij.nu

Carnavalllll

Door: Honore

Blijf op de hoogte en volg Honore

03 Maart 2007 | Argentinië, Gualeguaychú

Het paragliden was erg cool. Na een moeizame start waarin de instructeur mijn huid volscheldde in het spengels dat ik iets foutdeed en hij daarom niet lekker zat, was het een half uur als een megavogel in de lucht hangen in een landschap van bergen aan de ene kant en woestijn en stad aan de andere kant. Erg cool. Alleen moet ik de volgende keer motionsickness tabletten meenemen. Werd toch een beetje misselijk en dat maakte het genieten moeilijker (Je blijft maar denken wat als ik dadelijk het gezicht van de vlieger of de parachute helemaal onderkots....). Toch zeker de moeite waard.

Het stappen vervolgens met mn 1 vriendin in Buenos Aires was minder.. Maar met het oog op aankomende carnaval kon ik dat net bekroppen.. Er moest nu toch wel bijna weer een keer goed gestapt worden....

Na een hoop geregeld gingen we vrijdagsavonds om 8 met de bus op weg vanuit B.A. Om 1.30 snachts kwamen we aan in ons apartmement, biertje kopen, wachten op de anderen die om 3 aankwamen en gaan stappen.. Was erg gezellig, met wat korte samba optredens en genoeg jongeren die op vakantie zijn.. Erg goede sfeer dus.. Om 7 of zo naar huis.

Volgende dag naar het strand om 4 uur.. Daar werd er goed geamuseerd op latin muziek. Met de handjes in de rivier slaan (is nl geen zee, slechts een strand aan een zwarte rivier), vrijgezellenfeestactiviteiten, etc.. Door met een lekkere daquiri in het water te staan was het daar goed te harden..

Savonds was er dan carnaval... Het begon om 10 uur, we werden aangeraden wat vroeger daar te zijn om een goede plaats te krijgen. dus we waren er om 11 (met 4 man en vier vrouwen waren we trager dan stront..). Maar nog niet eens te laat, nog voor de eerste optocht stonden we op een mooie positie.. Er waren drie optochten. prachtige grote wagens, een enkele einzelgaenger, grote groepen en de optocht werd altijd afgesloten door een sambaband en dito danseres. En alle optochten duurden ongeveer een uur, met slechts een enkel merengue nummer dat de hele tijd herhaald werd door de liveband op de laatste wagen, maar maar niet saai werd.. Echt supersfeer. iedereen op de tribunes feestten, dansten, zongen en dronken.. Om 3 snachts was het pas afgelopen. Zie de fotos om een beeld te krijgen van de optocht. zal nu eens achteraan beginnen met plaatsen...

Na 4 uur op een plaats genoten, gedanst en gedronken te hebben waren mijn benen bekaf.. toch probeerden we nog naar de stad te lopen, maar de helft haakte halverwege af.. Ik met twee vriendinnen door, ook nog een argentijnse vriendin die ik kende van Mendoza een paar keer tegengekomen, maar ik was erg blij met een biertje op het terras te zitten.. toen een vuurwerk in de kroeg ernaast uit de hand liep moest ik ook nog opstaan: de vonken vlogen in het rond.. Iedereen in paniek wegsprinten, maar toen het opgehouden was ging iedereen gewoon weer terug.. koud biertje op de eventueel verbrande plekken.. Heerlijk om te zien dat je niet moeilijk hoeft te doen als een vuurwerk misgaat en lichtelijk gevaarlijk ZOU kunnen zijn.... kunnen we wat van leren.. Al was ik toch even niet blij met mijn miniscule brandplekje op mijn hand.. Nu wel.. :)

De volgende dag vroeg met de zelfde 2 dames naar het strand.. Ook al ging de rest gister eerder naar bed, het zou zeker nog een uur duren om hun te mobiliseren, dus wij gingen.. Mooi strand, met ook dansvloer met sprinklerinstallatie. Lekker biertje gedronken (ja ook hier gaat met de carnaval het drinken gewoon door) en toen het steeds gezelliger en feesteriger werd, ging ik naar de bus: moest naar B.A., snik.

Savonds om 11 in Buenos Aires aangekomen, de volgende dag zou de taxi om 3.45 gaan, dus omgepakt en naar bed... De volgende dag zou ik alweer in Peru zijn.. voor een korte tussenvakantie.. Heb mijn vlucht omgeboekt, nog 6 dagen extra in Peru met een vriendin uit Huancayo, en daarna maar 4 volle dagen in Costa Rica... Prima toch...

Liefs

xxx