eind brasilie - Reisverslag uit Brasilia, Brazilië van Honore Schreurs - WaarBenJij.nu eind brasilie - Reisverslag uit Brasilia, Brazilië van Honore Schreurs - WaarBenJij.nu

eind brasilie

Blijf op de hoogte en volg Honore

13 November 2006 | Brazilië, Brasilia

Een hele goede ochtend!!

Rio stelde inderdaad niet teleur.. Supermooie stad, goeie relaxte sfeer, veel feesten en prachtige bezienswaardigheden. Het heeft dan ook de nummer 1 stad van de wereld veroverd voor mij.. Posterholt is namelijk geen stad...

De eerste volle dag zijn we met een kabelbaan naar een mooie uitzichtpunt gegaan: een van de vele bergen rond en in rio. dan zie je de prachtige stranden, mooie beelden, bergen: super.

Daarna naar een voetbalwedstrijd gegaan in HET stadium van Brasilie: Maracana. daar speelde helaas de minste van de vier clubs van rio (5de van laatst) tegen een nog lager geplaatst team.. wel eredivisie.. voetbal was zeker geen sambavoetbal, maar interessante feiten waren toch te ontdekken: grensrechters rennen ook het veld op als zij dichterbij staan dan de scheids om de plek van de vrije trap aan te duiden met een spuitbus witte poeder, supporters accepteren ook van de thuisclub niet dat ze langer dan 1 seconde over een uitgooi of vrije trap doen, als iemand op het veld ligt wordt er gewoon doorgespeeld, sambageroffel en gezangen houdt niet op onder de hele wedstrijd (coole liederen trouwens, nog beter dan boeruh kampioen ole ole..) en er wordt bij tijd en wijlen goed meegesprongen ondanks de dramatische wedstrijd, enkele supporters moeten iig 1 stoeltje gemold hebben voordat ze naar huis gaan (al kon dat ook aan het spel liggen), e.d.. Het bleef 0-0: erg jammer.. toch zeker de moeite waard geweest. Daarna gaan stappen in een plaats waar meer backpackers waren dan locals.. ook leuk voor de verandering.

Volgende dag had het de hele dag geregend: uitgeslapen en het centrum en 1 van de vele Favelas gezien: wijken op bergen, wat armer, geen materialistische interesses en soort communities op zichzelf.. de sloppenwijken horen hier echter ook bij.. sommige zijn ook niet erg safe.

In het centrum was de cathedraal erg bijzonder: pirmamidevorm en nihilistisch ingericht: geen beelden of schilderijen. erg cool om binnen te zien. van buiten geloof je zowiezo niet dat het hier een religieus gebouw betreft.

Dinsdagavond was samba-avond: straatfeesten bij het centrum. na eerst even de rijkere lui gecheckt te hebben in een alleraardigst 3 verdiepingen restaurant met live goeie samba en casa nova, werden op straat halve liters supersterke maar ook superlekkere caiperinas geserveerd in plastic bekertjes. Wij enkele geproefd met als resultante dat we beide op het einde in een club in slaap gevallen zijn.. was superfeest met ook trommelaars en sambadansers hun kunsten op straat vertoonden..

De laatste dag nog veel gedaan voor de vlucht: smorgens christ the redeemer bekeken, het beroemde standbeeld dat over heel rio uitkijkt en waakt (kun je overal zien) met natuurlijk supermooi uitzicht, daarna de copacabana (het strand en leven van jaren 60) en ipanama (de modernere en hippere versie ervan). was erg goed.

Net op tijd natuurlijk taxi genomen naar vliegveld waar we drie opeenvolgende vluchten hadden: eerst naar sao paolo, vervolgens naar Rio Branco en daarna naar Santa Cruz in bolivia.... met een beetje pijn in mijn hart brasilie verlaten, maar wel weer zin in de totaal andere wereld van bolivia en peru...

• 17 November 2006 - 13:01

Ralph:

Errug mooie avonturen maken jullie mee! Top. Stelt me ook niet teleur dat er geen mogelijkheid wordt overgeslagen om te feesten! Dan mag je ook best een keertje in een club in slaap vallen....
    Kuz, R.