Arequipa: gezelligheid en de Colca Canyon - Reisverslag uit Arequipa, Peru van Honore Schreurs - WaarBenJij.nu Arequipa: gezelligheid en de Colca Canyon - Reisverslag uit Arequipa, Peru van Honore Schreurs - WaarBenJij.nu

Arequipa: gezelligheid en de Colca Canyon

Blijf op de hoogte en volg Honore

12 December 2006 | Peru, Arequipa

Hola guapo chicos y chicas,

De bus was inderdaad erg comfortabel. heerlijk geslapen, om 6 aangekomen, dus meteen weer in bed: met onderbrekingen echt 14 uur geslapen of zo. Heeeerlijk.. het was zaterdag nu dus savonds na een korte wandeling door Arequipa maar met de mensen in het hostel meegedaan. Voor de gezelligheid. Er werd een drinkspelletje gedaan: poolen en als je een bal miste dan moet je het bij de hole staande kleine bekertje peru libre (pisco (locale bessenrum) met cola) opdrinken. Ik heb geloof ik 1 bal gemaakt, dus heb mijn portie wel gekregen. Om 11 uur savonds werd er vervolgens gekart. Lachen, 5 keer gedaan.. daarna werd er geclubt: Arequipa heeft echt prima clubs waar voor de verandering backpackers niet de overhand hebben... :) Voor de geinteresseerden, rond plaza del armas (ja dat heb je hier ook) zijn de goede clubs Daddyo`s (meest lokaal), Forum en Deja Vu.

Om 6 uur nog wat muziek geluisterd in het hostel (ouwerwetse metal opgezet, heerlijk, hopelijk voor iedereen die probeerde te slapen) en naar bed gegaan. De volgende dag dus niets gedaan, en ook de dag erop nog gerelaxed. Wel erg veel lol gehad met de Engelse Kara, een keer niet typisch engels maar een 34jarige waar je erg mee kan lachen maar toch niet loco is.

Met Kara ben ik in Arequipa ook naar het Huanita museum geweest. Huanita is niet zo heel lang geleden gevonden door een Duitser (Johann, die huanita dus ook zijn naam heeft gegeven, pretentious prick) in de bergen rond Arequipa. Zij was geofferd (dmv een slag in de schedel) door de incas, om de bergen (goden voor de Incas) te vriend te houden. Een 3 weken wandeling ging aan de eer voor Huanita vooraf. Vond het erg leuk dat allemaal voor te stellen (ook later nog nuttig), en was jaloers op Huanita.

De dag erop gingen Kara en ik en gids 3 dagen trekken door de Colca Canyon. Het lopen was slechts 3 uur per dag (viel beetje tegen), maar dat was wel 3 uur achter elkaar stijle afdaling (eerste dag de canyon in 1500 meter hoogte verschil) en stijle stijging (laatste dag via andere weg 1500 meter omhoog). De canyon was prachtig, dito waren de overnachtingen in rieten huisjes en bij de oase (alleen per ezel of voet bereikbare plek met zwembaden). In het eerste huisje had ik zo een week kunnen blijven (geen zwembad, maar wel gezelschap van ezels en een eend). De tweede nacht werd ik wakker met een kat op mijn kruis, even verplaatst en heerlijk samen geslapen.. Lief heh..

De laatste dag om 2 uur snachts opstaan, kwart voor drie aanlopen, en om 6 uur de bus naar cruz del Condor. Daar 2 uur wachten en maar 1 Condor van verweg gezien. Maakte niet uit, het was geen straf 2 uur te staren naar een 2000 meter diepe canyon, en we hadden gedurende de trek al condors van dichtbij gezien, machtige vogels trouwens...

Vervolgens naar een zwembad in een klein plaatsje: meerdere baden vanuit natuurlijk 40 graden warme bronnen. Erg lekkerrrrr.. daarna weer terug naar Arequipa. Erg relaxte tour..

Bij terugkomst savonds proberen uit te gaan, maar was toch te moe: vroeg te bed (om half 3 of zo). volgende dag lekker lanterfanten, wat nuttige dingen gedaan en wel goed uitgegaan. Het begon al met een dodelijk aanbod van het hostel: voor 12 sol (3 euri) zoveel rum cola drinken als je wil. Dangerous. Natuurlijk heb ik dit met mate gebruikt hoor mams, gewoon een beschaafd glaasje. Daarna stappen, zonder slaap om 12 uur smiddags uitchecken, op het gazon van het hostel wat bijslapen, en savonds gaat de bus naar Nasca voor de nasca lines.

Tot zover Arequipa...