the nasca lines en Nasca
Blijf op de hoogte en volg Honore
12 December 2006 | Peru, Lima
Een keer eens een kort berichtje.
prima geslapen weer op de bus. Kwam om 3.30 uur aan, ingecheckt in hotel Alegra: lux gedaan: kamer met TV om eens lekker een avond te zappen. Meteen tour geboekt voor 9 uur: vlucht over de nasca lines voor 40 dollar. En even gaan pitten..
De Nasca lines zijn tot dusver onverklaarde fenomenen. Het zijn lijnen in de woestijn: driehoeken, andere geometrische figuren maar ook haarscherpe tekeningen van apen, astronaut (of alien), condor, kolibri etc die alleen vanuit de lucht te zien zijn. Wanneer ze gemaakt zijn is niet gehaal duidelijk, maar het begon 400 voor Christus. Theorien varieren van dat het Aliens waren, of bedoeld voor communicatie met Aliens, of dat het samenhing met het geloof van de mensen die in die tijd hier in de woestijn leefde. De lijnen zijn nog steeds behouden en met veel secuurheid gemaakt. erg interessant, at least i think so.
Verheugde me ook op het vliegritje: klein vliegtuigje met 6 personen. ik zat naast de piloot. Het begin vond ik erg cool, beetje over de woestijn en bergen vliegen en de tekeningen zien. Na 10 minuten besloot ik gewoon te genieten van het woord "Fuel" op het dashboard voor de laatste 20 minuten. Het alternatief was dat ik waarschijnlijk het dashboard behangen had met Rum Cola... maw ik had toch een dagje moeten wachten.
Na de vlucht weer gaan pitten, stadje bekeken, TV gekeken (films, heeerlijk op me eentje) en savond gaan eten bij een pena voorstelling (natieve peruaanse muziek, maar wel maar 1 keus omtrent eten: mooi ik hou niet zo van keuzes..) en een lange tijd bij 1 van de 2 podias de optredens van salsa, merengue plus shows van danseressen bekeken. Ik vond Nasca een mooi stadje. Maar morgen weer verder: 2 uurtjes naar Ica. daar ben ik nu in de buurt...